donderdag 16 mei 2013

Juridische restricties

Deze week zijn wij op zoek naar juridische restricties (beperkingen op basis van de wetgeving) met betrekking tot online innovatie. Wij gaan inventariseren en analyseren wat er juridisch allemaal bij komt kijken als het gaat om het ‘oprichten’ van een website of sociaal medium.

Achtergrond informatie
Eerst hebben wij gekeken naar de (algemene) gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid van de volgende 5 websites of sociaal medium:

Hyves                Algemene gebruikersvoorwaarden en privacybeleid
Facebook           Algemene gebruikersvoorwaarden en privacybeleid
LinkedIn             Algemene gebruikersvoorwaarden en privacybeleid
Wehkamp           Algemene gebruikersvoorwaarden en privacybeleid
Werkspot           Algemene gebruikersvoorwaarden en privacybeleid


Analyseren
Aan de hand van de bovenstaande (algemene) gebruikersvoorwaarden en privacybeleid zijn wij de juridische aspecten gaan analyseren en vergelijken. Zo is er gekeken naar de overeenkomsten, verschillen en of deze verklaarbaar zijn voor de websites en sociaal medium. Ook kijken we naar de Nederlandse Wetgeving. Onze bevindingen zijn te lezen in het analyseverslag.

Tempo-Team
Daarnaast hebben we gekeken naar de juridische restricties van Tempo-Team. Zo wordt er gekeken naar de vrijheid van meningsuiting, portretrecht, auteursrecht en de bescherming van privacy. We hebben gekeken naar de huidige algemene gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid en hierop verbeterpunten toegepast.

1 opmerking: